Mascha Jongman

Wie is Mascha?

Hoi, mijn naam is Mascha! Ik ben vrouw, ondernemer, moeder van een tweeling (Abel en Rosa) en een echte vechter. Ook de trotse eigenaar van een heel gevoelig hart. En daar ben ik niet altijd trots op geweest.

Mij anders voelen is me niet vreemd. Toen ik klein was, werd ik altijd dromerig genoemd. Ik kreeg al vroeg de boodschap dat ik niet oké was zoals ik was. Als jong meisje ben ik gepest op de basisschool, omdat ik, met mijn gevoelige aard, zo ontzettend veel voelde en geen idee had hoe ik daarmee om moest gaan, maar Ik heb altijd geweten dat mijn tijd wel zou komen.
IMG_8808

Mijn route tot coach

 
Ik kon altijd al ‘goed met kinderen’, dus ging ik na de middelbare school naar de pabo. Ik deed braaf wat er van mij verwacht werd. Ik genoot van het contact met de kinderen (en nog steeds) en ik ontdekte al snel dat ik een lijntje had met bepaalde typen kinderen. De kinderen die net als ik gevoeliger van aard waren (zo ook de hoogbegaafde kinderen of de kinderen met een diagnose) vonden in mij een vertrouwelinge, een luisterend oor en onvoorwaardelijke acceptatie.
 
Ik was niet gelukkig voor de klas en toen ik van de trap viel (en daarmee een engeltje op mijn schouder had) en een whiplash en hersenschudding opliep ging het snel.
 
Ik werd nog sensitiever en mijn voelsprieten werkten in die tijd op full power. Ik kon het qua prikkels niet meer bolwerken voor de groep. Weer twijfelde ik aan mezelf; ik vond eigenlijk dat ik me niet moest aanstellen. Anderen raakten toch ook niet overprikkeld, dacht ik? Anderen trekken zich toch ook niet zoveel aan van een vervelende opmerking van collega’s? Ik zocht de oorzaak van mijn ‘falen’ bij mezelf. 

De ene na de andere opleiding volgde en langzaamaan kreeg mijn praktijk Kinderzorgwinkel steeds meer vorm. Was ik gelukkig? Nee… Helaas niet. Ik wist toen nog niet dat ware voldoening en zelfvertrouwen niet te vinden is in opleidingen en dat ik mijn eigenwaarde niet kon halen uit de goedkeur van anderen. Ik heb vanaf het begin een goedlopende praktijk gehad, maar gaf nog steeds teveel van mezelf weg. Ik vond namelijk dat ik het een en ander te compenseren had… Alsof ik niet goed genoeg was. 
IMG_8868

Hoe ik intuïtief coach werd en expert gevoelige kinderen

 
Na enige jaren praktijk begon ik aan een opleiding voor kindercoach, de zoveelste. Daar werd ik gek aangekeken. Wat kom je hier doen, vroegen ze me? Je kunt dit toch al? Het was alsof de schellen me van de ogen vielen. Ik ging naar mezelf kijken door hun ogen en leerde dat ik eerst mijn eigen emmer van zelfliefde gevuld moest hebben voordat ik iets daarvan weg kon geven.

Ook kwam ik ‘spiritueel uit de kast’. Ik ontdekte dat spiritualiteit betekent dat je deel uitmaakt van iets groters, dat er voor ons allemaal gezorgd wordt vanuit een prachtige energie die je kunt voelen en ervaren en dat dat je leven zoveel meer waarde geeft.
 
Ik heb altijd al geweten dat ik intuïtief begaafd ben, maar dat ik daadwerkelijk het talent bezit om iemands emoties en bijbehorende behoeften ‘te lezen’, daar kwam ik later achter. Ik leerde werken met Engelen, leerde mensen te helen met mijn handen en kaarten te gebruiken om anderen inzichten te geven op een dieper niveau. Ik ontwikkelde mijn eigen methodieken en unieke combinaties van werken met spirit en hoofd.
 
Ik heb ervaren dat het mijn missie is om Hooggevoelige zielen samen te brengen, zodat zij weer in zichzelf gaan geloven, zichzelf niet meer klein maken en zichzelf niet als ‘anders’ of ‘vreemd’ zien, maar als een prachtige LIMITED EDITION. 
 
Mezelf laten zien zoals ik echt ben heb ik altijd spannend gevonden, want zoveel mensen, zoveel meningen. Maar het is voor mij een pure noodzaak. Ik voel namelijk, tot in het diepste van mijn ziel, dat ik ook jou verder kan brengen. Dat is mijn passie. En ik ben er goed in geworden. 

Mijn ervaring, opleidingen en specialisaties

Ik ben counselor- coach, therapeut, onderwijsspecialist (Master in de diagnostiek), pedagoog, oud-leerkracht, healer en reader. Ik heb plusgroepen voor hoogbegaafde kinderen opgezet, remedial teaching gegeven aan kinderen, ‘rugzak’ kindjes begeleid en jaren gewerkt als juf en IB-er. Ook heb ik ervaring in het freelance afnemen van de WISC-III.
Ik heb diverse opleidingen gevolgd in de (oplossingsgerichte) therapie, kindercoaching, counseling, healing en op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Zo ben ik onder andere Praktiserend Engelen Expert, gezinscounselor en EFT therapeut. Ik schrijf blogs en helende gedichten en teken en schilder graag.

Weetjes over mij….
Ik ben mama van een tweeling die er 3 jaar over gedaan hebben om bij ons te komen
Ik ben getrouwd met Jelle
Ik ben een echte ‘computernerd’ en ben gek op de nieuwste gadgets
Ik hou ontzettend van chocolade… en dan vooral met praline
Ik ga heel graag naar de Efteling, het liefst zo vaak mogelijk!
Als kind wilde ik Musical actrice worden
Ik ben dol op zingen en dansen
Mijn meest favoriete land is Noord- Ierland
en….. Ik kijk er ontzettend naar uit om jou te leren kennen!

Praktijk Kinderzorgwinkel bestaat uit een tak voor kinderen en gezinnen en een tak voor volwassenen. Je kunt deze website hier vinden.

Je vindt ons overal! Geef de pagina een LIKE en blijf op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *