De trajecten van Kinderzorgwinkel voor ouder & kind helpen om jouw mooie zoon of dochter tot bloei te laten komen en de de rust terug te brengen in je gezin!

Hey lieve ouder, loop jij ook rond met vragen waar je nu eindelijk een antwoord op wilt? 

♥ Waarom heeft mijn kind telkens van die boze buien?

♥ Waarom is mijn kind zo angstig en wil het niet slapen of vindt het nieuwe dingen spannend?

♥ Waarom klaagt mijn kind vaak over ‘een vol hoofd’ of buikpijn? 

♥ Waarom schrikt mijn kind zo snel, schiet het in de paniek en kan ik het lastig bereiken?

♥ Waarom gedraagt, denkt en beweegt mijn kind zich anders dan andere kinderen?

♥ Waarom luistert mijn kind niet en moet ik mijn stem verheffen om iets gedaan te krijgen?

♥ Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik me niet meer zo moe en overprikkelt voel binnen mijn gezin?

Als jij je zoon of dochter herkent in deze vragen, dan is jouw kind waarschijnlijk gevoeliger van aard dan gemiddeld.

Het opvoeden van een kind met een sensitieve aard is soms best een uitdaging, want bij de geboorte zat er geen gebruiksaanwijzing bij en dingen lopen vaak toch een beetje anders dan bij kinderen die minder gevoelig zijn voor prikkels, verandering, sferen en emoties. 

Gevoelige kinderen vragen een andere benadering en ‘gewoon straf geven’ of zeggen tegen je kind dat het ‘gewoon even moet doorzetten’ helpt niet. Ook al weet je omgeving dat vaak zo mooi te vertellen.

En dat voelt ook niet goed… je wilt als ouder ook niet veranderen in een gefrustreerde, overspannen grammofoonplaat.

Je wilt je kind geven wat het nodig heeft, maar tegelijkertijd ook beschermen. Maar ook weer niet teveel beschermen….

Wat jij wilt is opvoeden vanuit je gevoel, dat dingen veel ‘smoother’ lopen en dat als je kind een keertje in de emotie schiet dat jij dan precies weet hoe te handelen.

Je wilt dat je kind wat kalmer in het leven staat en beter om kan gaan met teleurstellingen en vervelende gebeurtenissen.

Dat hij of zij beter bij zichzelf kan blijven.

Wat jij wilt is dat jij vanuit rust en kalmte kunt reageren op je kind en dat je kind dat terug doet.

Je wilt weten wat er in dat koppie omgaat!

Het opvoeden van een gevoelig kind of tiener is een prachtige taak, maar toch ook een uitdaging en soms een groot vraagteken. Wij, als (ervarings)deskundigen kijken met je mee!

Wij snappen namelijk hoe lastig het kan zijn om je kind te begrijpen. Om te weten wat er zich allemaal in dat koppie afspeelt. Om de vele gedachten en gevoelens te kunnen volgen en te weten waar ze vandaan komen.
Wij begrijpen ook dat je niets liever wilt dan de impasse van boosheid en overprikkeling te doorbreken, maar tot nu toe dé weg nog niet gevonden hebt.

En we snappen dat het spannend is om hulp te vragen. Wij respecteren dat en begeleiden jou en je eventuele partner ‘every step of the way’. Bij ons zijn jullie volkomen veilig om jou/ jullie verhaal te doen. Wij zorgen voor jou en je gezin tijdens het hele proces van herkennen, erkennen, doorbreken, oplossen en helen.

Alles komt goed. Alles is goed.

Wat een traject jou en je gezin brengt...

♥ Wij zijn kindervertalers en en kunnen ons  daarom volledig verplaatsen in jouw kind, zodat jij weet wat er in dat koppie omgaat.

♥ Je komt te weten wat jouw communicatie en energie doet met je kind en waarom jouw aanpak tot nu toe onvoldoende gewerkt heeft EN je leert wat wél werkt.

♥ Je krijgt helemaal door wat je kind je echt wil vertellen met het gedrag. Kinderen laten altijd een bepaalde behoefte zien achter de emotie. Wij laten je ervaren hoe je daar op in kunt spelen.

♥ Je leert op een andere manier te kijken naar de ‘lijntjes’ die tussen jou en je gezinsleden lopen en hoe deze energetische lijntjes werken én hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken.

♥ Wij helpen jou om alle lagen van frustratie, verwachting en teleurstelling los te laten, zodat je gezin opnieuw kan beginnen. Zo keer je terug naar de pure essentie. Het antwoord is altijd simpel.

♥ Wij helpen jou en je kind om het zelfvertrouwen te vergroten! Je gaat steviger staan in je ouderrol.

♥ Wij leren je alles over het hoogsensitieve systeem van je kind (en van jezelf), zodat jij een expert wordt op dit gebied en jouw kind veel beter snapt én het daarmee ook gemakkelijker naar buiten kunt communiceren!

♥ Je gevoelige kind wordt bekrachtigd, leert om te gaan met de uitdagingen van gevoelig zijn, wordt weerbaarder en minder kwetsbaar.

♥ Er komt weer lucht in de situatie en je kind zal weer kalmeren. 

Er zijn een aantal algemene thema’s waar de meeste gezinnen met sensitieve kinderen tegenaan lopen…

Bij de kinderen en tieners:
Moeite met slapen – Maken van vriendjes – Problemen met eten – Omgaan met de gevoelige aard – energetisch beschermen – Weerbaarheid – Gebrek aan zelfvertrouwen – Piekeren – Onbegrepen voelen – Zijn wie je bent.

Bij de ouders van deze kinderen:
Is mijn kind Hooggevoelig/ nieuwetijdskind – Omgaan met een diagnose – Communicatie – Wat kan ik doen om mijn kind te kalmeren – Boze buien – Piekerbuien – Disciplineren – Beschermen of juist niet – Leren afstemmen op je kind – Wat werkt wel en wat werkt niet – Samenwerking en onderlinge verhoudingen binnen het gezin – Wat wil mijn kind mij vertellen? – Hoe blijven wij bij onszelf binnen de opvoeding – Sterker staan als ouder. 

Ons stappenplan en unieke manier van werken!

Tijdens deze eerste fase staat het erkennen van jouw verlangen, gevoelens en emoties centraal. Wat speelt er echt? Iedereen krijgt de ruimte om zijn verhaal te doen. Door onze liefdevolle afstemming op jou en je kind, kunnen wij meteen al verbanden leggen en meteen de angel eruit halen. Wij erkennen wat wij zien, oppikken en voelen in energie en laten dit jou ook weten. 

Alle lijntjes rondom jouw kind worden in kaart gebracht.  We kijken samen wie er allemaal deelnemen aan het in stand houden van het probleem. Wie is er probleemeigenaar en bij wie ligt de oplossing? 

Tijdens deze tweede fase gaan we oefeningen doen op emotioneel, spiritueel en energetisch gebied. Wij zetten de coachingsmethoden is die passen. Aan de hand van wie probleemeigenaar is zal dit met jou of met je kind zijn (dit bespreken we na de kennismaking). Zo komt er weer lucht, heling en er ontstaat een heel nieuw perspectief waarvan je niet wist dat dat mogelijk was! Je kind komt tot rust en leert zichzelf kennen.

Spannend, maar we zijn er voor jou en je mooie gezin.. Every step of the way.  Zonder te spitten of ellenlange gesprekken te voeren. 

Tijdens deze derde en laatste fase is het tijd om te gaan bouwen aan een nieuwe toekomst, een nieuw verhaal waarbij jullie het oude loslaten. Je gaat manifesteren en positieve energie uitstralen, zodat je kind mee gaat stralen. Je kind komt tevoorschijn en gaat veel meer zichzelf zijn. 

Je kind en jij zullen minder gevoelig zijn voor wat de buitenwereld vindt en je bouwt aan stabiliteit en een gezin waarbij iedereen met elkaar in verbinding is en er een basis ontstaat van balans en ontspanning.

En een gelukkig kind!

Wij zijn er voor Hoogsensitieve, gevoelige of paranormale kinderen. Kinderen van de nieuwe tijd (nieuwetijdskinderen) en ook de kinderen met een ijzeren wil in combinatie met een gevoelige aard (Strong-willed).

Je bent welkom als je nog een kleine dreumes hebt, maar ook als je ouder bent van peuter, schoolgaand kind of een tiener. Als er moeilijkheden zijn bij het opvoeden of op school.

Kinderzorgwinkel bestaat alweer sinds 2009 en richt zich specifiek op (hyper) gevoelige en hoog intuïtieve kinderen en tieners. Dat gaat, in onze optiek, vaak verder dan de standaard lijstjes die je kunt vinden op internet om te testen of je kind hooggevoelig is. Wij vinden namelijk dat de term Hooggevoeligheid vaak geen recht doet aan sensitieve kinderen. Er is zo’n enorme gradaties aan gevoeligheden (net als dat er ook een marge is qua intellect).

Er bestaat namelijk ook een grote groep kinderen die empathie tot een nieuwe dimensie hebben verheven. Die met een blik precies weten hoe de ander zich voelt. Die geloven in liefde en voor wie eerlijkheid het allerbelangrijkste is. Kinderen die emotioneel begaafd zijn. Die precies kunnen omschrijven wat er in jou, als ouder, omgaat. Ook al doe je nog zo hard je best om dit te verbergen.

Wij zijn er ook voor deze creatieve en kleurrijke geesten, de kinderen met passie tot in hun kleine teen. De kinderen die geboren zijn om het verschil te maken. Maar die tegelijkertijd enorm gemakkelijk uit balans te brengen zijn door hun omgeving. Vastlopen in hun hoofd en heel verdrietig zijn door het onbegrip. De kinderen met een ongekende kracht en intense emoties.

De kinderen, zoals wij ze hierboven omschrijven, krijgen niet zelden een diagnose of blijken Hoogbegaafd te zijn. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn, maar het komt vaak voor. Ook ouders van deze kinderen zijn heel erg welkom.

De kinderen die buiten de lijntjes kleuren moeten we niet in een hokje moeten stoppen, maar koesteren.

IMG_7095

Wat maakt de trajecten uniek?

♥ Het programma draait niet om enorm lange trajecten van veel praten. Nee, je gaat intensief ervaren en voelen, zodat je weet waar je aan kunt werken. De trajecten wisselen zich af tussen consulten voor jou/jullie en voor jouw/jullie kind of tiener. Het hele gezin groeit mee. 

Wij gaan verder dan het geven van ‘tips’. Wij zijn geen probleem fixers. En zeker geen ‘quick fix’. In onze jarenlange ervaring hebben wij namelijk ontdekt dat het probleem verdwijnt door nét een laag dieper te krijgen. Een kind heeft ALTIJD een onvervulde behoefte met het gedrag. Door die behoefte te vervullen, verdwijnt het probleemgedrag. 

♥ Alle coaches bij Kinderzorgwinkel zijn intuïtief en energetisch coach. Dat klinkt vaag, maar levert jullie veel voordeel op. Wij zijn namelijk in staat om ons meteen af te stemmen op de ander en diegene te ‘lezen’. Zo geven wij dat weer meteen terug, helder en duidelijk. Vanuit daar weet jij precies welke stappen je kunt gaan zetten om het probleem te laten verdwijnen.

♥ Wij kunnen ons ook van een afstand afstemmen op je kind en diens behoefte meteen op tafel leggen als een van ons met jou/ jullie in gesprek is. Je jonge kind hoeft er dus niet bij te zijn en wordt daardoor ontlast.

Je sensitieve kind wil alleen maar dat jij gelukkig, kalm en zelfverzekerd bent. Dat je vertrouwen hebt en dit ook uitstraalt naar je kind toe. Je kind zoekt verbinding en diepgang met jou en de omgeving. Dat is voor je gevoelige kind hetzelfde als ademhalen. Daarom is het zo belangrijk dat jij aan de gang gaat en je kind erkent in zijn of haar gevoelens. Zelf ook sterker staat en beter bij jezelf kunt blijven. Dan hoeft je kind dat niet meer te dragen en kan het alles loslaten. 

Daarnaast heeft jouw gevoelige zoon of dochter een andere benadering nodig. Een andere energie. Dan voelt je kind zich 'gezien' en komt het veel minder in opstand.