De trajecten van Kinderzorgwinkel voor ouder & kind helpen om jouw mooie zoon of dochter tot bloei te laten komen en de de rust terug te brengen in je gezin!

Hey lieve ouder, loop jij ook rond met vragen waar je nu eindelijk een antwoord op wilt? 

♥ Waarom heeft mijn kind telkens van die boze buien?

♥ Waarom is mijn kind zo angstig en wil het niet slapen of vindt het nieuwe dingen spannend?

♥ Waarom klaagt mijn kind vaak over ‘een vol hoofd’ of buikpijn? 

♥ Waarom schrikt mijn kind zo snel, schiet het in de paniek en kan ik het lastig bereiken?

♥ Waarom gedraagt, denkt en beweegt mijn kind zich anders dan andere kinderen?

♥ Waarom luistert mijn kind niet en moet ik mijn stem verheffen om iets gedaan te krijgen?

♥ Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik me niet meer zo moe en overprikkelt voel binnen mijn gezin?

Als jij je zoon of dochter herkent in deze vragen, dan is jouw kind waarschijnlijk gevoeliger van aard dan gemiddeld.

Het opvoeden van een kind met een sensitieve aard is soms best een uitdaging, want bij de geboorte zat er geen gebruiksaanwijzing bij en dingen lopen vaak toch een beetje anders dan bij kinderen die minder gevoelig zijn voor prikkels, verandering, sferen en emoties. 

Gevoelige kinderen vragen een andere benadering en ‘gewoon straf geven’ of zeggen tegen je kind dat het ‘gewoon even moet doorzetten’ helpt niet. Ook al weet je omgeving dat vaak zo mooi te vertellen.

En dat voelt ook niet goed… je wilt als ouder ook niet veranderen in een gefrustreerde, overspannen grammofoonplaat.

Je wilt je kind geven wat het nodig heeft, maar tegelijkertijd ook beschermen. Maar ook weer niet teveel beschermen….

Wat jij wilt is opvoeden vanuit je gevoel, dat dingen veel ‘smoother’ lopen en dat als je kind een keertje in de emotie schiet dat jij dan precies weet hoe te handelen.

Je wilt dat je kind wat kalmer in het leven staat en beter om kan gaan met teleurstellingen en vervelende gebeurtenissen.

Dat hij of zij beter bij zichzelf kan blijven.

Wat jij wilt is dat jij vanuit rust en kalmte kunt reageren op je kind en dat je kind dat terug doet.

Je wilt weten wat er in dat koppie omgaat!

Het opvoeden van een gevoelig kind of tiener is een prachtige taak, maar toch ook een uitdaging en soms een groot vraagteken. Dan is het fijn als een (ervarings)deskundige met je mee kijkt.

Eindelijk doen wat wél helpt!

Ik snap  namelijk hoe lastig het kan zijn om je kind te begrijpen. Om te weten wat er zich allemaal in dat koppie afspeelt. Om de vele gedachten en gevoelens te kunnen volgen en te weten waar ze vandaan komen.
Ik begrijp dat je niets liever wilt dan de impasse van boosheid en overprikkeling te doorbreken, maar tot nu toe dé weg nog niet gevonden hebt.

Ik snap het ook dat het spannend is om hulp te vragen. Ik respecteer dat en begeleid jou en je eventuele partner ‘every step of the way’. Bij mij zijn jullie volkomen veilig om jou/ jullie verhaal te doen. Ik zorg voor jou en je gezin tijdens het hele proces van herkennen, erkennen, doorbreken, oplossen en helen.

Alles komt goed. Alles is goed.

Wat mijn coaching jullie brengt.

♥ Ik ben een kindervertaler en ik kan mij daarom volledig verplaatsen in jouw kind, zodat jij weet wat er in dat koppie omgaat.

♥ Je komt te weten wat jouw communicatie en energie doet met je kind en waarom jouw aanpak tot nu toe onvoldoende gewerkt heeft.

♥ Je krijgt helemaal door wat je kind je echt wil vertellen met het gedrag. Kinderen laten altijd een bepaalde behoefte zien achter de emotie. Ik vertel je hoe je daar op in kunt spelen.

♥ Je leert op een andere manier te kijken naar de ‘lijntjes’ die tussen jou en je gezinsleden lopen en hoe deze energetische lijntjes werken én hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken.

♥ Ik help jou om alle lagen van frustratie, verwachting en teleurstelling los te laten, zodat je gezin opnieuw kan beginnen. Ik breng jullie terug naar de pure essentie van jullie zijn.

♥ Ik help jou en je kind om het zelfvertrouwen te vergroten! Je gaat steviger staan in je ouderrol.

♥ Ik leer je alles over het hoogsensitieve systeem van je kind (en van jezelf), zodat jij een expert wordt op dit gebied en jouw kind veel beter snapt én het daarmee ook gemakkelijker naar buiten kunt communiceren!

♥ Ik bekrachtig jouw gevoelige kind, zodat hij of zij weer vol zelfvertrouwen is.

♥ Er komt weer lucht in de situatie en je kind zal weer kalmeren. 

 

Waar wij bij kunnen helpen?

Er zijn een aantal algemene thema’s waar de meeste gezinnen met sensitieve kinderen tegenaan lopen…

Bij de kinderen en tieners:
Moeite met slapen – Maken van vriendjes – Problemen met eten – Omgaan met de gevoelige aard – energetische beschermen – Gebrek aan zelfvertrouwen – Piekeren – Onbegrepen voelen – Zijn wie je bent.

Bij de ouders van deze kinderen:
Is mijn kind Hooggevoelig/ nieuwetijdskind – Omgaan met een diagnose – Communicatie – Wat kan ik doen om mijn kind te kalmeren – Boze buien – Piekerbuien – Disciplineren – Beschermen of juist niet – Leren afstemmen op je kind – Wat werkt wel en wat werkt niet – Samenwerking en onderlinge verhoudingen binnen het gezin – Wat wil mijn kind mij vertellen? – Hoe blijven wij bij onszelf binnen de opvoeding – Sterker staan als ouder. 

Over jullie coach

Dit ben ik, Mascha! Ik ben moeder van een tweeling (sept.2012) en zelf ook hartstikke Hoogsensitief, maar ook kleurrijk, creatief en eigenzinnig. Mijn voelsprieten hebben altijd overuren gedraaid. Als jong meisje had ik geen idee wat ik ermee aan moest dat ik zoveel voelde van anderen. Ik dacht dat ik een beetje vreemd was en ik heb járenlang geprobeerd om me aan te passen. Tevergeefs. Ik bleef een tikkie anders. Toen ik op een gegeven moment zelf de PABO ging doen en ook voor de klas ontdekte dat ik niet in het systeem paste, nam ik een beslissing. Ik ben anders en dan kan ik het dan maar net zo goed op mijn manier gaan doen! Vanuit flow en vanuit het hart. Ik besloot om van mijn anders zijn mijn kracht te maken.

Kinderzorgwinkel werd geboren. Later kwam daar ook Bureau Mascha bij.

Ik heb ruime ervaring als juf, pedagoog, trainer en begeleider. Ik ben psychodiagnostisch specialist en opgeleid coach, maar ook engelen therapeut en intuïtie expert. In mijn jarenlange ervaring gebruik ik mijn eigen, unieke manier van werken waarbij ik snel resultaat behaal met mijn cliënten door ze in contact te brengen met hun kern.

Mijn hart ligt bij het bekrachtigen van gevoelige zielen, zodat zij optimaal gebruik durven maken van hun feilloze intuïtie. 

Ik ben er voor Hoogsensitieve, gevoelige of paranormale kinderen. Kinderen van de nieuwe tijd (nieuwetijdskinderen) en ook de kinderen met een ijzeren wil in combinatie met een gevoelige aard (Strong-willed).

Je bent welkom als je nog een kleine dreumes hebt, maar ook als je ouder bent van peuter, schoolgaand kind of een tiener. Als er moeilijkheden zijn bij het opvoeden of op school.

Kinderzorgwinkel bestaat alweer sinds 2009 en richt zich specifiek op (hyper) gevoelige en hoog intuïtieve kinderen en tieners. Dat gaat, in mijn optiek, vaak verder dan de standaard lijstjes die je kunt vinden op internet om te testen of je kind hooggevoelig is. Ik vind namelijk dat de term Hooggevoeligheid vaak geen recht doet aan sensitieve kinderen. Er is zo’n enorme gradaties aan gevoeligheden (net als dat er ook een marge is qua intellect).

Er bestaat namelijk ook een grote groep kinderen die empathie tot een nieuwe dimensie hebben verheven. Die met een blik precies weten hoe de ander zich voelt. Die geloven in liefde en voor wie eerlijkheid het allerbelangrijkste is. Kinderen die spiritueel begaafd zijn. Die precies kunnen omschrijven wat er in jou, als ouder, omgaat. Ook al doe je nog zo hard je best om dit te verbergen.

Ik ben er ook voor deze creatieve en kleurrijke geesten, de kinderen met passie tot in hun kleine teen. De kinderen die geboren zijn om het verschil te maken. Maar die tegelijkertijd enorm gemakkelijk uit balans te brengen zijn door hun omgeving. Vastlopen in hun hoofd en heel verdrietig zijn door het onbegrip. De kinderen met een ongekende kracht en intense emoties.

De kinderen die buiten de lijntjes kleuren en die we niet in een hokje moeten stoppen, maar moeten koesteren.

De kinderen, zoals ik ze hierboven omschrijf, krijgen niet zelden een diagnose of blijken Hoogbegaafd te zijn. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn, maar het komt vaak voor. Ook ouders van deze kinderen zijn heel erg welkom.

IMG_7095

Wat maakt de trajecten uniek?

♥ Het programma draait niet om enorm lange trajecten van veel praten. Nee, je gaat intensief ervaren en voelen, zodat je weet waar je aan kunt werken. De trajecten wisselen zich af tussen consulten voor jou/jullie en voor jouw/jullie kind of tiener. Het hele gezin groeit mee. 

Ik ga verder dan het geven van ‘tips’. Ik ben geen probleemoplosser. In mijn jarenlange ervaring heb ik namelijk ontdekt dat het probleem verdwijnt door nét een laag dieper te krijgen. Een kind heeft ALTIJD een onvervulde behoefte met het gedrag. Door die behoefte te vervullen, verdwijnt het probleemgedrag. 

♥ Ik ben een intuïtief en energetisch coach. Dat klinkt vaag, maar levert jullie veel voordeel op. Ik ben namelijk in staat om mij meteen af te stemmen op de ander en diegene te ‘lezen’. Zo geef ik dat weer meteen terug, helder en duidelijk. Vanuit daar weet jij precies welke stappen je kunt gaan zetten om het probleem te laten verdwijnen.

♥ Ik kan mij van een afstand afstemmen op je kind en diens behoefte meteen op tafel leggen als ik met jou/ jullie in gesprek ben. Je jonge kind hoeft er dus niet bij te zijn en wordt daardoor ontlast.

Je sensitieve kind wil alleen maar dat jij gelukkig, kalm en zelfverzekerd bent. Dat je vertrouwen hebt en dit ook uitstraalt naar je kind toe. Je kind zoekt verbinding en diepgang met jou en de omgeving. Dat is voor je gevoelige kind hetzelfde als ademhalen. Daarom is het zo belangrijk dat jij aan de gang gaat en je kind erkent in zijn of haar gevoelens. Zelf ook sterker staat en beter bij jezelf kunt blijven. Dan hoeft je kind dat niet meer te dragen en kan het alles loslaten. 

Daarnaast heeft jouw gevoelige zoon of dochter een andere benadering nodig. Een andere energie. Dan voelt je kind zich ‘gezien’ en komt het veel minder in opstand.

Kies voor de optie die het beste bij jullie situatie en wensen past.

Ouder en kind traject (t/m 7 jaar)

 

♥ Startconsult van 2 uur met ouder(s)

♥ Consult voor je kind (observatie en afstemming) (60 min).

♥ Consult voor ouders (90 min)

♥ Consult voor je kind (Afstemming en milde coaching) (60 min)

♥ Eindconsult voor ouders (90 min)

* Als ouder ben je gewoon aanwezig bij het consult met je kind.

Cadeautjes!

♥ Een afstemming op je kind via de mail
♥ Verslaglegging tussendoor
♥ Ontspanningscd voor je kind
♥ Email consult tussendoor

(Betaling in 4 termijnen van 200 euro is mogelijk). KLIK HIER en maak gratis en vrijblijvend kennis

Tiener traject (7-18 jr)


♥ Consult voor je kind/ tiener (60 min)

♥ Consult voor ouders (2 uur)

♥ 3 consulten voor je kind (60 min)

♥ Consult voor ouders (90 min)

♥ Eindconsult voor je kind

Cadeautjes!

♥ Een afstemming op je kind/ gezin via de mail
♥ Verslaglegging
♥ Mailcontact tussendoor (vanaf 14 jaar met je tiener zelf)

(Betaling in 4 termijnen van 200 euro is mogelijk). KLIK HIER en maak gratis en vrijblijvend kennis

Traject intelligentieonderzoek (vanaf 7 jaar)

♥ Verzamelen van voorinformatie met ouders

♥ WISC III intelligentieonderzoek (3,5 uur) voor je kind

♥ Bespreken met ouders van uitgebreid verslag

♥ 3 consulten met je kind n.a.v hulpvraag en punten uit het verslag

♥ Uitgebreid consult voor ouders (2 uur)

Cadeautjes!

♥ Een afstemming op je kind/ gezin via de mail
♥ Verslaglegging
♥ Mailcontact tussendoor (vanaf 14 jaar met je tiener zelf)

 

(Betaling in 5 termijnen van 260 euro is mogelijk). KLIK HIER en maak gratis en vrijblijvend kennis.
IMG_8990